Resurse CS,Jocuri Online Si Multe Altele


Share | 
 

 Tutorial Antilag CS:Source

Go down 
AuthorMessage
xPlode
Admin Forum
Admin Forum
avatar

Posts : 265
Join date : 26/08/2011
Age : 21

PostSubject: Tutorial Antilag CS:Source   Sun Sep 04, 2011 8:02 am

Tutorial de setare a ratelor serverului de Counter-Strike:Source, tickrate, ping booster, antilag.
Cum fac sa nu mai am lag pe server?
De la inceput vreau sa precizez ca cea mai buna solutie impotriva lagului este un calculator puternic (procesor 2500 – 3000 GH, 2-3 GB RAM sau mai mult) si o conexiune rapida la internet.
Pentru ca performantele serverului sa fie ridicate trebuie facute insa niste setari in server.cfg si in linia de comanda a serverului.

In primul rand trebuie setat tickrate
Tickrate este de fapt numarul de cate ori pe secunda serverul evalueaza statisticile, evenimentele si comenzile. Cu cat valoarea tickrate este mai mare, cu atat acuratetea cu care serverul si clientul vor face predictii este mai mare, facand ca gameplay-ul sa fie lin si realist.

Valoarea tickrate poate fi 33, 66 sau 100. Daca setezi acest cvar la alta valoare este posibil ca serverul sa nu functioneze correct. Setarea valorii tickrate se face doar adaugand +tickrate 66 sau +tickrate 100 in linia de comanda (click dreapta pe shortcut-ul serverului si linia este la Properties->Target).
Daca valoarea nu este trecuta in linia de comanda, serverul va rula la tickrate 33. Un exemplu de linie de comanda cu tickrate 66 este acesta:
Code:
-console -game cstrike -tickrate 66 +fps_max 600 +maxplayers 18 -port 27015 +exec server.cfg +map de_dust2
Diferenta dintre tickrate 33 si tickrate 66 este vizibila, insa cea dintre tickrate 66 si tickrate 100 nu este foarte mare, serverul comportandu-se aproximativ la fel la ambele valori.

Setarea tickrate si ping booster pentru o performanta cat mai buna a serverului
Setarea tickrate se face in functie de numarul maxim de jucatori de pe server.
1. Pentru server cu mai putin de 20 de jucatori valoarea tickrate se poate schimba la 100, dupa care intri in SRCDS\cstrike\cfg\server.cfg si setezi valorile cvar-urilor urmatoare:
Code:
sv_maxrate 20000
sv_maxupdaterate 100

2. Pentru server cu mai mult de 20 de jucatori valoarea tickrate trebuie schimbata la 66 dupa care setezi in server.cfg:
Code:
sv_maxrate 20000
sv_maxupdaterate 66

In ambele cazuri daca vrei ca schimbarile sa aiba effect vizibil, trebuie sa faci ping boosting folosind pingboosterul [You must be registered and logged in to see this link.] pe care il descarci, il dezarhivezi si inainte de pornirea serverului dai dubluclick pe srcdsfpsboost.exe si il lasi deschis.
Valoarea tickrate poate fi verificata in consola serverului prin comanda mani_tickrate (trebie sa ai instalat Mani Admin Plugin).

Adaugati la linia de comanda si fps_max 600 pentru a optine un fps maxim de 500 pe
server.

Atentie! Atat setarea valorii tickrate la 66 sau 100, pornirea pingbooster-ului si setarea fps_max la 600 nu au nici un effect daca nu setezi in server.cfg valorile celor doua cvar-uri (sv_maxrate si sv_maxupdaterate) la valorile date mai sus !
Back to top Go down
View user profile http://csresurse.4rumer.ro
 
Tutorial Antilag CS:Source
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Resurse CS,Jocuri Online Si Multe Altele :: Alte Jocuri :: Counter Strike Source-
Jump to: